Barion Pixel
Termékkategóriák

Kerámia bevonat

A legtöbb autótulajdonos azt szeretné, ha járműve úgy nézne ki, mintha most jött volna ki a szalonból. A kocsi megjelenésének ápolására többféle opció is rendelkezésre áll – ezek egyike a csúcstechnológiás Gtechniq kerámia bevonat, amely erős és tartós réteget képez autónkon. Az eredmény hosszantartó ragyogás és védelem szeretett gépjárművünknek: tekintse meg minőségi autó kerámia bevonat termékeinket!

Mi is pontosan a Gtechniq Kerámia bevonat autóra?

A kerámia bevonat, vagy más néven nanobevonat egy manuálisan alkalmazható speciális anyag, amely kémiai úton kötődik a fényezéshez. A „nano” a bevonatban felhasznált vegyi részecskék méretére utal – minél kisebbek, annál jobban tapadnak az autó vázához.

A Gtechniq prémium kerámia bevonatokat több éves használatra tervezték, hogy az autók fényezése minden alkalommal vadonatújnak hasson. Termékeink 4-5x keményebb réteget képeznek a karosszérián, mint a gyári fényezés – így hatékonyan védi a jármű megjelenését a kisebb karcok ellen. A bevonat telepítése új autónál azonnal, használt autó esetén pedig karosszéria korrekciót követően ajánlott.

A Gtechniq termékek mélyebb ragyogást biztosítanak a jármű fényezésének, miközben ellenállnak a mosási karcoknak, időjárásnak, sós víznek, savaknak, gyantának, kátránynak, madár ürülék okozta marásnak. Vízlepergető hatásuk miatt az autóról lepereg az eső víz, sár, nem tud megtapadni a piszok. Mind a karosszéria-, mind a fényszóró kerámia bevonat öntisztulásra képes, így sokkal kevesebb mosást igényel a jármű, és sokáig tiszta külsőt kölcsönöz neki.

Miben különbözik a kerámia bevonat a waxtól?

Bár a kerámia bevonatok és a waxok sok hasonlóságot mutatnak, a különbségek elég nagyok ahhoz, hogy külön kezeljük a két autóápoló készítményt. Egy wax ugyan védelmet nyújt a vegyi és egyéb káros anyagokkal szemben, de sokkal kevésbé ellenállók, mint a bevonat. Emellett a wax nem rendelkezik semmilyen tapadó hatással – vagyis gyakorlatilag egyszerűen a festék tetején fekszenek, és ritkán tartanak ki pár hétnél vagy hónapnál tovább. Azonban még a kerámia bevonat spray változata is kémiai úton kötődik a fényezéshez, így jóval hosszabb ideig nyújt védelmet autónk számára.

Miért ajánlott kerámia bevonat használata autónkon?

Védelem a kisebb karcolásokkal szemben

Az apróbb karcolások nem tesznek kárt a járműben, amennyiben autónkon kerámia bevonatot használunk. Ugyan a nagyobb kavicsfelverődések és az elmért parkolásból adódó sérülések ellen nem nyújt védelmet, az enyhe karcokat azonban kellően minimalizálja. Az erősebb védelem érdekében a bevonat használata előtt érdemes minőségi karosszériavédő fóliával bevonni autónkat – a kettő együtt igen magas színvonalú, hosszú évekig tartó biztonságot nyújt gépjárművünk fényezésének.

UV sugarak elleni védelem

Ha autónk sokáig van kitéve a nap ultraibolya sugarainak, abból előbb-utóbb számos probléma adódik. Az extrém hő ugyanis oxidációt okoz, ami repedésekhez vagy a festék kifakulásához vezet. A kerámia bevonat olyan védőréteggel ruházza fel gépjárművünket, amely taszítja a káros sugarakat, így megóvja a fényezést azok negatív hatásaitól. A megfelelő bevonat és mosási technika jelentősen meghosszabbítja a festés élettartamát, és csökkenthető a lakkréteg leválásának esélye.

Megóvja a fényezést a maró szennyeződések ellen

Az olyan anyagok, mint a madárürülék vagy poloskabelek nagy mennyiségű húgysavat és gyomorenzimeket tartalmaznak, amelyek feloldhatják az autó festését. Ugyanez vonatkozik a sárra és egyéb hasonló szennyeződésekre, amelyek nagy meleg esetén szó szerint belesülnek az autó fényezésébe – ezen hibák kijavítása pedig módfelett költséges. A minőségi bevonat vagy kerámia spray egy nagyszerű megoldás, hogy megakadályozzuk ezt a folyamatot, miután nem hagy teret a káros anyagok behatolására.

Kiemelkedő hidrofób tulajdonságok, könnyű tisztíthatóság

A víz kalciumot és egyéb ásványi lerakódásokat tartalmaz, amelyek foltokat hagyhatnak az autón. A kerámia bevonat egyik előnye, hogy hidrofób – más szóval taszítja a víz molekulákat, így azok könnyen lecsúszhatnak a felületről. Ennek köszönhetően nem kell minden alkalommal egy törlőkendő után rohanni, amikor autónk felülete nedves lesz. Ebből következik, hogy a jármű takarítása is nagymértékben leegyszerűsödik és felgyorsul, ráadásul ritkábban kell majd sort keríteni rá.

Gtechniq autó kerámia bevonat árak: mennyibe kerülnek?

Egy Gtechniq kerámia bevonat autóra ár tekintetében igen széles skálán mozoghat attól függően, hogy az adott termék milyen jellemzőkkel bír, és mekkora kiszerelésben kapható. Emellett a végső összeget befolyásolja az a tény is, hogy a készítmény autókra, vízi járművekre vagy kerékpárokra alkalmas. A pontos kerámia bevonat ár ezen tényezők függvénye, amelyet minden termék alatt megtalálható.

Kivitelezési árajánlattal és időpontegyeztetéssel összefüggésben keresse bátran akkreditált Gtechniq partnereink egyikét kapcsolati oldalunkon keresztül!