Gtechniq

SMART SURFACE SCIENCE

Tudományos alapokon...

A piacon fellelhető fényezés védelmét és karbantartását szolgáló termékekekben csalódva határozta el Drew Gill kvantumfizikus, hogy új termékmegoldást fejleszt ki és 2001-ben megkezdte Nagy-Britanniában a Gtechniq megalkotását.

A waxok, különböző polimerek és a PTFE (politetrafluoretilén – teflon) alapú csodakezelések sem kínáltak jelentős tartósságot sem kinézetben, sem pedig védelemben. Ráadásul úgy találta, hogy a termékek többsége valójában gyengébben teljesít, mint maga a festék, melyet meg kellene védeniük.

Ebből a csalódottságból fakadt egy egyszerű ötlet: „A világ legszebb, legtökéletesebb, legokosabb és legintelligensebb felületének megtervezése. Egy olyan felület, amely sokkal többet tud annál, hogy jól néz ki amíg új. ”

Drew a kvantumfizikai hátterével tisztában volt azzal hogy hogyan működnek a felületekre ható erők, formák, struktúrák mikroszkópikus méretben. Tisztában volt azzal is, hogy milyen mértékű módosításokat lehet végrehajtani a valóban hasznos fejlesztések érdekében. Olyan fejlesztések, mint a szennyeződés taszítás, könnyebb moshatóság, karcállóság, UV- és foltállóság, hosszú távú fény és színstabilitás.

Számos tudományos területen végzett kutatást követően, különös tekintettel a nano-méretű felülettechnikára, nagyon sok munka és kudarc után végül megszületett az inteligens felületek tudománya, a Gtechniq.

A Gtechniq

A Gtechniq termékcsalád első gyártmánya a C1 Crystal Lacquer volt, melyet gyorsan követett a P1 Nano Composite Polish.

2006-ban Rob Earle vette át az ügyvezetői széket Drew-tól. Rob szenvedélye az autók és hajók iránt, új Gtechniq termékek tesztelésére és a határok feszegetésére ösztönözte. Továbbfejlesztette a Drew által tervezett termékeket, és még számos további termék fejlesztésével növelte a Gtechniq kínálatát.

Az elmúlt 10 évben a Gtechniq termékei folyamatosan fejlődtek és bővültek, hogy olyan kínálatot tudjunk biztosítani, amely egyértelműen felülmúlja a versenytársakat. Rob egy új, innovatív márkát épített, amely különbözik a piacon elérhető összes többitől.

A Gtechniq termékeinek sorozatát úgy fejlesztették ki, hogy tökéletesítsék, megóvják és karbantartsák a járművek – legyen az szárazföldi, vízi vagy légi – külsejét és beltéri berendezéseit oly módon, ahogyan egyetlen hagyományos termék sem képes.

Jelenleg a Gtechniq termékcsalád kompozit kerámia bevonatokat, bőr- és szövetvédő, felni és dísztárcsa védő szereket, samponokat és sok mást tartalmaz, immár nem csak a járművken, de akár az otthonunkban történő felhasználásra is.

Idővonal

2001

Drew Gill megalapítja a Gtechniq-et.

2006

Rob Earle átveszi a Gtechniq vezetését.

2012

A termékek fejlesztése és a gyártásuk is immáron teljes mértékben házon belül történik.

2020

Elindul a Gtechniq termékek hivatalos forgalmazása Magyarországon.

Videó lejátszása