Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Hogyan mossunk autót

GTECHNIQ módra

TOP TIP:

Lehetőség szerint közvetlen napfénytől védett területen végezze az autómosást, evvel megakadályozva a hab gyors száradását, és foltok kialakulását. Ha ez nem megoldható akkor kisebb területenként mossa az autót, és azonnal öblítse le a habos felületet bő vízzel.

Ha a felnik vagy dísztárcsák erősen szennyezettek, permetezzen W6 Felni és Fémtisztítót a felnire, és W5 Citrus Elomosót a környező felületekre, kerékdobra.

Hagyja a W5 és W6 anyagokat dolgozni 3-5 percig. Ezidő alatt a lerakódott részecskék feloldódnak, a W6 lila színűvéválik.

Slaggal, de inkább nagynyomású mosóberendezéssel öblítse le alaposan a kerekeket, kerékjárati íveket, és a környező felületeket, ezzel eltávolítva annyi szennyeződést, amennyit csak érintés nélkül lehet. Amennyiben a felület még mindig szennyezett, ismételje meg az első két lépést, és öblílítés elött használjon megfelelő keféket a tisztításhoz, majd utána öblítsen.

Töltsön fel egy vödröt GWash mosóvízzel, egy másik vödröt pedig tiszta vízzel. Ha lehetséges használjon az aljában homokvédőket, ezzel elkerülve a homokszemcsék vízben való felkeveredését. Mártsa be a mosókesztyűt a mosóvödörbe, majd alaposan mossa le a kereket, és a környező területeket. Mosás után a kesztyűt öblítse el a tiszta vízben ezzel, megakadályozva, hogy az eltávolított szennyeződés a mosóvízbe kerüljön. Majd ezután lépjen a következő kerékhez.

Hordjon fel lentről felfelé vízszintesen haladva W4 Aktívhabot az egész autóra nagynyomású mosóberendezés segítségével. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor használjon szívacsot, és maximum: 1:5 arányú W5 oldatot. Az autó szennyezettségétől függően .

A vegyszerek felhordása után (W4 vagy W5), hagyja azokat dolgozni 5 percig, majd alaposan öblítse le az autót, ha lehet nagyobb nyomással.

Ha az autón még mindig talál szennyeződést, akkor permetezze be a felületet 1:5 arányú W5 Citrus Előmosóval, majd hagyja 1-2 percet dolgozni, ezt követően alaposan öblítse le tiszta vízzel.

Ha az autó elején bogárnyomok vannak, permetezzen W8 PH semleges Bogároldót a felületre, majd 3-5 perc hatóidő után alaposan öblítse le a felületet tiszta vízzel.

MEGJEGYZÉS

W6, W7, és a W8 előmosás többször is megismételhető igénytől, és szennyeződéstől függően. Extrém esetben használható MF1 ZeroR Mikroszálas Törlőkendő a makacsabb szennyeződések eltávolításához.

Ha kihagyta az 5-8. lépést, akkor nagyobb nyomással öblítse le az autót, hogy eltávolítsa a laza szennyeződéseket a felületről. Töltsön fel egy vödröt GWash samponos vízzel, egy másik vödröt pedig tiszta vízzel. Ha lehetséges használjon az aljában homokvédoket, ezzel elkerülve a homok szemcsék vízben való felkeveredését. Mártsa be a mosókesztyűt a mosóvödörbe, majd mossa le körben az autót, utána öblítse le tiszta vízzel.

Mosás után még lehetnek fekete pöttyök a fényezésen. Ezek kátrány lerakódások. Használjon az érintett területen W7 Kátrány és Gyantaeltávolítót. Vigyázzon, hogy a W7 ne kerüljön műanyag elemekre, fóliára, gumi részekre, rendszámra. Hagyja 1-2 percet dolgozni a szert, majd öblítés elött adott esetben óvatosan törölje meg mikroszálas kendővel.

JAVASLAT

Mindig fent kezdje a mosást (tető, géptető, csomagtér tető), és onnan haladjon lefelé. A mosokesztyűt az autó vonalaival párhuzamosan mozgassa oldalazva, vagy előre hátra. Körkörös mosás elősegíti a mosási karcok megjelenését.

Alaposan öblítse le az autót bővízzel, vagy nagynyomású mosó berendezéssel. Ügyelve, hogy minden sampon, és egyéb vegyszer maradékot eltávolítson a felületről.

Szárítsa meg az autó összes külső felületét MF2 Zero Scratch Mikroszálas Szárítókendővel vagy, MF4 Ultra Finom Mikroszálas Gyémántkendővel. Csak helyezze a kendőket a felületre, és húzza magához. Ne hagyja, hogy az autó magától száradjon meg, mert könnyen kialakulhatnak vízfoltok a száradó cseppek után.

Megjegyzés:

Új, modern autók esetén soha ne használjon valódi bőr szárító rongyot, mivel ezek nagyon kemény anyagok, és könnyen kárt tehetnek egy modern autó fényezésében.

Használjon G6 Antisztatikus Üvegtisztítót az üveg felületek foltmentes tisztításához.

Permetezzen QD Gyorstisztítót egy ZeroR Mikroszálas Törlőkendőre, majd törölje át az egész fényezést a csík, és foltmentes végeredményért.

Miután a kerekek teljesen megszáradtak, használjon AP3 Dual Applikátor Korongot a T1 Tartós Gumi és Felni Ápoló, vagy T2 Gumi Ápoló felhordásához.

Készen van!

További segítségért látogasson el videós útmutató oldalunkra!