Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Autómosás otthon: minden, amit tudni érdemes

Az alapos autótisztítás nem kell, hogy olyasmi legyen, amit csak hatalmas kiadások árán, benzinkutakon és autómosókban kaphatunk meg. Az autómosás otthon is elvégezhető feladata, de persze csak akkor, ha tudjuk, mit csinálunk. Ettől azonban nem kell megijedni, nem igényel sem több éves tanulást, sem született tehetséget! Elég csak néhány dologra odafigyelni.

Hol oldható meg az autómosás otthon?

Azautómosás otthon is elvégezhető, ám nem mindegy, hol kezdünk neki a takarításnak. És itt most nem azon van a hangsúly, hogy a szélvédőt vagy a lökhárítót mossuk le először.

Több településen is szabályozva van az, hogy milyen területen szabad autót mosni. Ennek az az oka, hogy az elfolyó mosó víz tartalmazhat olyan kosz vagy tisztítószer maradványokat, amelyek nem mindegy, hova kerülnek. Így az autómosást nem érdemes közterületen végezni – sok esetben a ház előtti beálló is ennek számít!

Hogy mi lehet erre a megoldás? A hely szempontjából a legbiztosabb az, ha saját kertünk „biztonságában” mossuk le az autót. Ezen kívül használjuk a lehető legjobb minőségű, modern technológiákkal készülő autótisztító szereket!

A nanotechnológia például kifejezetten jó választás lehet. Egyrészt öntisztító hatást kölcsönöz a felületnek, így ténylegesen ritkábban lesz szükség otthoni autómosásra. Másrészt pedig a legtöbb termék környezetbarát és lebomló, azaz nem okoz semmilyen kárt, még akkor sem, ha a növényeket éri.

Mikor lehet szükség az otthoni autómosásra?

Az autómosás otthon akkor lehet jó választás, ha tudjuk, az autónknak speciális igényei vannak. Ez jelentheti azt, hogy egyszerűen mi magunk nem szeretnénk, hogy az autómosók keményebb sörtéi, keféi megkarcolják a felületet vagy akár azt is, hogy fóliázva van az autó, ami nem megfelelő odafigyelés hatására felválhat.

Ezen kívül akkor is jó ez a megoldás, ha szeretnénk spórolni az autómosók drága programjain vagy ha csupán szeretnénk, ha mi magunk lennénk felelősek a tökéletesen csillogó végeredményért.

Hogyan lehetséges az autómosás otthon?

Ha már tudjuk, hol és mikor érdemes az otthoni autómosást választani, ideje felkészülni a tényleges tisztításra is.

Eszközök

Ha kiválasztottuk, hogy milyen tisztítószereket fogunk használni, elő kell venni a megfelelő eszközöket is. Sokan rögtön a keféhez nyúlnak, ezt azonban a megfelelő anyagok mellett nyugodtan el is felejthetjük. Ami azt illeti, egyenesen jobb, ha elő sem vesszük ezt az eszközt. A sörtéi ugyanis apró karcolásokat ejthetnek a karosszérián vagy a felnin, aminek hatására az autó sokkal érzékenyebb lesz a környezeti hatásokra.

Érdemes tehát mikroszálas kendőkre hagyatkozni. Ahogyan arról már szó volt, ha megfelelő tisztítószert választunk, az önmagában is feloldja a szennyeződéseket, így sokkal kevesebb törölgetésre lesz szükség.

Ha pedig az utasteret is kitakarítjuk, jól jöhet egy porszívó is, amivel először eltávolítjuk a port és felszíni koszt – mielőtt a makacsabb foltokat vennénk kezelésbe.

Tisztítás utáni szerek

Az autómosás otthon sem ér véget a kosz lemosásával. Ezt követi ugyanis az ápolószerek használata, amelyek azért fontosak, hogy az autó sokáig megőrizhesse állapotát. Az impregnáló szerek például segítenek abban, hogy az üveg felületekről leperegjen a víz. A kerámia bevonatok pedig az egyéb időjárási szélsőségek ellen is védelmet nyújtanak.

Gtechniq tisztítószerek otthoni autótisztításhoz

A Gtechniq kínálatában számos olyan szert találsz, amely segíthet az autómosásban otthon is. A W4 aktív hab például a legmodernebb technológiákkal segíti a könnyed és gyors tisztítást.

Ha pedig a felniket is letakarítanád, szerezd be felni és fémtisztító szereink egyikét és olvasd el a felni tisztítás mikéntjeiről szóló blogbejegyzésünket is!

Amennyiben kérdéseid merülnének fel a rendelés menete vagy termékeink kapcsán, fordulj hozzánk bizalommal! Mindent megteszünk, hogy te is az igényeidnek leginkább megfelelő Gtechniq termékeket szerezhesd be és magad is kipróbálhasd, hogy milyen egyszerű lehet az autóápolás!